Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

AZ ELEMEK HATÁSA A HOROSZKÓPUNKBAN 1. A VIZ ELEM

2008. június 30.

Az elemek egyensúlytalansága egy horoszkópon belül titokzatos betegségeket elgyengülést vagy mértéktelenséget jelezhet. A kiegyensúlyozatlanság lehet velünk született (születési horoszkóp) vagy átmeneti (prograsziós horoszkóp, Nap-visszatérések és tranzitok ) hatása.

Nézzük meg, a 10 bolygóból és az Ascendensből hány található nálunk a különböző jegyekben és annak alapján súlyozzunk.VÍZ ELEM

(Rák, Skorpió, Halak)

A víz elemének az érzelmekhez van leginkább köze - az elem az óceánt szimbolizálja ahonnan minden vétetett. A vízjegyűek átugorják a racionális vagy tudatos gondolkodást, inkább intuicióikra, valamint közvetlen tapasztalataikra támaszkodva élik meg a világot. A víztípusok védelmező hajlamúak, törődők, empatikusak, szenvedélyesek, ösztönösen megértik-megérzik az őket körülvevő emocionális áramlásokat. Hiperérzékenységük azonban sebezhetővé és védekezővé teheti őket, megpróbálkozhatnak azzal, hogy a világtól való visszavonulás árán próbálják védelmezni magukat a kedvezőtlen külső hatásoktól.

Azok, akiknek nincs planétájuk a vízjegyekben, el lehetnek vágva a saját érzelmeiktől, ugyanakkor hajlamosak nem elismerni a saját értékeiket.Olybá tűnhetnek, mint akik maguknak valók, ám ez általában csak maszk, ami elfedi a belső ürességérzetület -ez utóbbit szeretnék megszüntetni. Az érzések kimutatásának képtelenségét is eredményezi. Csökkent az empátiás készségük, vagy akár teljesen hiányzik belőlük.

Egészségügyileg szomjúságot, kiszáradást, görcsöket, álmatlanságot, rossz memóriát okozhat.

Ellenszere lelkileg:
művészeti tevékenységek;
testileg:
a több víz, zöldséglé és gyógytea fogyasztása, élet vizek, sófürdők vagy tengeri fürdők, leveses, lédús ételek és fokhagyma fogyasztása, drágakövek: turmalin, gyöngy, opál vagy füstkvarc viselése.Azok akik halmozottan sok bolygóval rendelkeznek a a vízjegyekben, gyakran úgy érzik érzelmileg hánykolódnak. Az emberi lét rút relitásai felülkerekedhetnek rajtuk és hajlamosak arra, hogy túldramatizálják saját érzelmeiket. Meg kell ezért találniuk a módját, miként irányítsák erős érzelmi természetüket, különben feloldódhatnak önmagukban, szorongások foghatják el őket és magány, alkohol vagy drog segítségével menekülnek el az élet kihívásai elől.

Egészségükre a szélsőséges megnyilvánuládok jellemzőek. Befolyásolhatóságuk miatt nyitottak a kábítószerekre, hajlamosak a pszichiátriai problémákra, ill. mérgezésekre. Lehetnek keringéssi, nyirok és kiválasztó szervrendszeri gondjaik. Védekezőképességük, immunháztatásuk könnyen kibillenhet az egyensúlyából. Ezenkívül nyálkaképződést, tüdőgyulladást, folyadék visszatartást, elhízást, eltömődött artériákat és nyirokvisszatartást jelezhet alapvetően.

Ellenszere lelkileg:
élvezzük a fuvolamuzsikát és a társasági életet;
testileg:
a sok mozgás, a nyers, sós és édes ételek, a hús és nassolnivalók kerülése, vizhajtó gyógyteák (bodza, csalán stb.) ; használjunk rózsakvarcot, rózsaszín turmalint, kunzito, zöld aventurint vagy fluoritot.

Felhasznált irod:
Judy Hall: Asztrológiai biblia
Kalo Jenő: A gyógyulás szelencéjeKálmán Eszter

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Áhim, Azár, Csák, Gujdó, Hubert, Huberta, Ipoly, Joakim, Mór, Móric, Volfram