Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

A NŐK A VÉNUSZRÓL JÖTTEK, A FÉRFIAK A MARSRÓL.... 2. rész

2009. április 15.

Mars: hogyan hódít ő maga? 

Vénusz: hogyan lehet meghódítani valakit? Izlés és érzelmi érzékenység. Miben találunk örömet, mit szeretünk csinálni. Női képletben a női egó.  A férfi képletében a Vénusz azt a nőt mutatja  azt, aki tetszik neki. 

A Mars a szexuális energia hangoltságát jelzi. Egy férfi képletében saját magát jelzi a Mars, a férfi egót, hogy milyennek tartja magát mint fiatal, hódító férfi (nem mint apa vagy családfő - azt a Nap jelzi!), milyen a szexualitása, hogyan fejeződik ki.

Ugyanígy a Mars a nő képletében sem mutat többet mint testi vonzódást: az ideál romantikus imázsát mutatja meg, nem pedig azt akivel valószinüleg együtt fog élni. Egy nő képletében a Mars a férfi vágyképet mutatja. 

Összefoglalva a kétrészes írásunkat, használhatóság szempontjából röviden csak annyit: ha ismerjük kiszemeltünk horoszkópját, de legalábbis Marsának ill. Vénuszának jegybeli helyzetét (ami szinte bármi lehet függetlenül a Napjegyétől), akkor udvaroljunk neki olyan módon ahogy a megfelő Vénusz jegynél van leírva. Ha viszont arra vagyunk kiváncsiak, ő vajon vonzónak talál-e minket, azt figyeljük meg, képviseli-e felénk a Mars jegye által jelzett vonásokat? Ha igen, tuti, hogy ő is meg akar hódítani minket! Ha nem, akkor se búsuljunk, ha a megfelelő vénuszi módon közeledünk hozzá, talán még előbb-utóbb érdeklődést is kelthetünk benne saját magunk iránt. 

Persze két horoszkóp összehasonlítása, két ember összeillőségének meghatározása nem csak ennyiből áll, amennyiben komolyabban kiváncsi ezekre a témákra, mindenképp érdemes ezt asztrológussal egy konzultáció keretében megbeszélni.  
 
Kos Mars 

A Kosban levő Mars mindenkinél bizonyos fokú hetykeséget jelent - olyan emberek ezek, akik nagyon rámenősek és gyakran versengő hajlamúak. 

Férfinél: gyors, tüzes, erőszakos, szexuális, macsó, gyorslövetű. Férfi képletében kitűnő szeretőt jelent, olyat, aki szereti a hódítást, de a házasságkötést követően akár unalmassá is válhat, őt a hódítás élteti. 

Nőnél: az egyenes tüzes, macsó pasasokat kedveli. Egy nő képletében  nemcsak neki lesznek agresszív tulajdonságai, hanem olyan férfiakhoz fog vonzódni, akik ezt a tulajdonságot testesítik meg. Az ilyen nő szereti az olyan pasit, aki vakmerő, bátor és merész. Sokan közülük végül egy egyenruhás férfi karjaiban kötnek ki: katona, rendőr, tűzoltó stb. 

Hódítási stílusa: lerohanós, szókimondó, egyenesen  a tárgyra, azaz ágyra tér...ha nem is élőben találkozunk vele, hanem pl. interneten, akkor is valószínű, hogy a második-harmadik levelében már a tárgyra tér. 
 

Bika Mars 

A Bikában levő Mars mindkét nemnél erős szexuális késztetést és erőteljes érzéki vágyakat mutat, de ez általában eléggé fegyelmezetten nyilvánul meg. 

Férfinél: lassú víz partot mos, de tovább bírja, bár kisebb vehemenciával, szereti az evés-ivást, kényelmes ugyan alapvetően, de ha beindul, már megy mint a gőzhenger. A Bikában levő Mars a férfi képletében azt mutatja, hogy az illető szereti anyagiakra alapozni a tekintélyét. Ne feledjük, hogy a Mars a "férfi-egó", és az illető attól érzi magát valakinek, hogy milyen sok mindent tud megvenni vagy milyen jól tudja ellátni a szeretteit. Nem is gondolnak addig a házasságra, amig nincs jó jövedelmük. Emellett esetleg lehetnek  zsarnokok, basáskodók, nagyon féltékenyek és néha akár kegyetlenek is. Néha gyerekes módon hisztériáznak.  

Nőnél: erős, mackós tipusú férfira vágyik. Bár nagyon erős akaratú de mégis azt akarja, hogy egy férfi uralkodjon rajta, az ilyen nő arra vágyik, hogy kényelmes legyen az élete mindenféle szempontból. 

Ha meg akar hódítani, valószínüleg kissé akarnok módon előírja, mit tegyünk, de anyagilag maximálisan gondoskodni fog rólunk. Ha egyszer elhatározta magát irányunkban, elég nehéz lehet lerázni. 
 

Ikrek Mars 

Az Ikrekben levő Mars nem különösebben erős szexuális energiájú. Az Ikreknek köszönhetően energiái szétforgácsolódhatnak a túl sok dolog felé irányultságban. 

Férfinél: intellektuális, inkább beszélget, mint szexel, flörtölős, szereti a sok kapcsolatot. Azt jelenti, hogy az ilyen férfi azzal akar nekünk imponálni, hogy szüntelenül beszél hozzánk. Igyekszik bebizonyítani, hogy ő milyen szellemes, okos, szórakoztató és vicces. 

Nőnél: eszménye a kisfiús, okos, sármos pasi, aki inkább az eszével hódít mint a szexualitásával. Az ilyen nőt az Ikrek típusú férfi vonzza, aki okos, gondolkodó, változékony és kiismerhetetlen.  

Hódítási stílusa: ha érdeklődik valaki iránt, elsősorban beszélgetni szeretne vele, eszméket és gondolatokat cserélni. Szereti elmondani az érzéseit, kimondani a gondolatait. Ez pl. akkor probléma, ha a másik fél nem  a beszélgetős hódítást kedveli, hanem esetleg a testbeszédet, az érintéseket - ekkor idegesítheti, hogy az Ikrek marsú partner mindenáron beszéltetni akarja az érzéseiről. 
 

Rák Mars 

A Mars a Rákban nagyon erős szexuális energiát, erős szexuális ösztönt jelent. Akiknél a Mars a Rákban van, arra vágynak, hogy mások akarják őket. Igazából azt szeretik, ha szükség van rájuk. Az ilyen személyre némiképp tudattalan abban, hogy mit is csinál, de főleg, hogy mit is akar. Bár sok esetben nagyon gyorsak a szexuális reakcióik és nagyon sok az archetipikusan nőies jelleg a kapcsolataikban (bármely nemről is van szó). 

Férfinél: nagyon hisztis, nőies, érzelmes, nem túl kitartó pasi. Ámbár az illető férfi gondoskodó és alapvetően jól megérti a nőket, igazán érzékeny. Nagyon megértő, finom az ágyban is. 

Nőnél: vágyik a gondoskodó, érzelmes, kedves, romantikus pasasokra az se baj, ha nem túl férfiasak. Azokhoz a pasikhoz vonzódnak, akik gondoskodnak róluk, biztonságra vágynak és kötődnek az otthonukhoz. Nagyon jól rá tudnak hangolódni a férfiakra érzelmileg és testileg egyaránt. Szeretnek minden szexuális dologban mély biztonságérzetet átélni, számukra ez nem játék, mindig kell valami érzelmi dolognak is lennie benne. 

Hódítási stílusuk: érzelmes, gondoskodó, de tulajdonképp arra várnak, hogy őket hódítsák meg. 


Oroszlán Mars 

Az Oroszlánban levő Mars meglehetősen erős, szilárd szexuális ösztönt jelent. 

Férfinél: "én vagyok a világ királya", vezető, szervező típus, hosszan és intenzíven szexel. Az illető férfi egyfajta nagyvonalúsággal vagy drámai érzékkel igyekszik hatni másokra, bár néha túlzásba viszi. Hajlamos a fényűzésre, szeret ékszereket és drága holmikat ajándékozni, attól függően mennyire akar valakit. Hajlamos az őszinteségre és legalább annyira forró természetű, mint a Kos. Amikor az Oroszlánban levő Mars robban, akkor az aztán dühkitörés a javából!  

Nőnél: vágyik az olyan pasira, akire felnézhet. Szeret egy férfi dicsfényében sütkérezni. Arra is büszke, hogy milyen férfival van együtt. Nagyon vonzódik ahhoz aki nyílt, meleg szívű és akitől távol áll a kicsinyesség. Az Oroszlán Mars  nem bírja elviselni a megaláztatás semmilyen formáját sem. 

Hódítási stílusa a klasszikus udvarlás: drága éttermek, ékszerek, ajándékok, nagyvonalú gesztusok, feltűnő bókok. 
 
 

Szűz  Mars 

Akinél a Mars a Szűzben van, az gyakran kivételes képességet árul el, ha a részletekről van szó, pl. olyan munkáról, ahol fontos az aprólékosság. Nagyon elemezgető és kritikus hajlamú jegy.  Sok esetben kiértékelgeti a partner szexuális teljesítményét, és ezt néha közli is, elmondja hogy milyen volt, ez nem biztos hogy mindenkinek jól esik. Amúgy a Szűzben levő Mars nem valami erős szexuális ösztönt jelent. Nincs sok szexuális energiája, de ez nem rendellenesség, csak el kell fogadnia, hogy nála nem a mennyiség, hanem a minőség számít. 

Férfinél: a végletekig finnyás a szagokra, ételekre, tisztaságra, beszédtémákra, ezek mind elkedvetleníthetik szexuálisan is. 

Nőnél: ő is finnyás, főleg a szexben, szereti a pedáns, nett, naponta 3x zuhanyzó pasikat, lehetőleg élére vasalt nadrágban és öltönyben. Sokat elemezgeti a férfiakat vagy a szexet.  

Ha érdeklődik irántunk, elöször alaposan kiértékel és kielemez minket, ha ezt kiálltuk, akkor esetleg lehet szó többről is. 
 
 

Mérleg Mars 

A Mérlegben levő Mars sem különösebben szenvedélyes, inkább a kommunikáció, szóbeliség, kifinomult hozzáállás jellemző rá a szex szempontjából.  Nem igazán szeret kísérletezni, szereti a megszokott poziciókat. A meghitt, romantikus, sőt egy kicsit formalitásokhoz kötődő és kifinomult szexet szereti. 

Férfinél: sármos, udvarlós, de inkább a romantikát kedveli, mint magát az aktust. A szexben nagyon egyenes, kifinomult és a hagyományos módokat kedveli. 

Nőnél: olyan pasira vágyik, aki mindig nőnek tekinti, a tenyerén hordozza, és nem felejti el a társadalmi formaságokat, illemszabályokat. 

Hódítási stílusa: kifinomult bókok, udvarias viselkedés, kedvesség, csevegés felsőfokon, de nagy testiséget, vagy testi közeledést ne várjunk tőle. 
 
 

Skorpió Mars 

A Skorpióban levő Mars erős szexuális késztetést jelent. Ez nála nemcsak testi, hanem érzelmi dolog is. A szexnél nála követelmény, hogy átélhesse a partnerével az érzelmek meghittségét és hevességét egyaránt. A szex csatornaként szolgál ehhez. 

Férfinél: nagyon marsikus, férfias, szexuális, Kicsit vad, néha ijesztő dühkitörésekkel. Ha frusztrációja van, azt maga ellen fordítja, önemésztő típus, fizikailag nagyon sok energiája van, érdemes lekötni. Harcias,szereti a szexuális játékokat. Szenvedélyes és szinte magnetikus. Van egyfajta karizmája. Különöen erős reakciókat vált ki más emberekből, mert olyan erős kisugárzása van. Azonnal vonzza vagy taszítja a többieket. A Skorpió marsú férfiak a többieknél is kevésbé szeretik, ha meg akarják őket változtatni és végeredményben soha  nem is tudja őket senki megváltoztatni. Előfordulhat, hogy maguktól lehiggadnak vagy változnak kicsit az idők folyamán, de azt nem engedik, hogy bárki is manipulálja őket. Emellett nagyon türelmetlenek és féltékenyek is.  

Nőnél: a titokzatos, elbűvölő, karizmatikus pasik vonzzák, a sötét lovagra vágyik, aki elkábítja és magáévá teszi. Olyan férfihoz vonzódik, aki meglehetősen heves természetű, sőt féltékeny típus, mert ez jelzi azt számára hogy a pasi valóban törődik vele. Nagyon hevesen élik át a szerelmet és nagyon érzékiek. Az akaraterő mindig kiütközik rajtuk. Viszont annyira nem szeretik a függetlenséget, az egyéb víz-jellegű emberekhez hasonlóan azt szeretik, ha szükség van rájuk. 

Hódítás közben annyira zárkózottak, hogy sokszor nem is látszik rajtuk, ha megkívánnak valakit. Viszont ha tényleg udvarolni akarnak, akkor szinte rászállnak az illetőre, követik mindenhova, szeretik kifürkészni a titkaikat. Néha nagyon szélsőségesek lehetnek, az egyik pillanatban még rá se néznek a másikra, a következőben meg már az ágyukba húzzák őket. Ha meg tényleg szerelmesek lesznek, akkor előjön a szélsőséges viselkedés, hevesek, féltékenyek, birtokolni vágyók és nagyon szexuálisak lesznek. 
 

Nyilas Mars 

A Nyilas marsú emberek nem tudják elviselni az őszinteség hiányát. A szexszel kapcsolatban is nagyon nyersek, tárgyilagosak. Jól meggondolják a dolgokat, de ha döntenek egy ember mellett, akkor nagyon célratörően vágnak bele. Betartanak bizonyos erkölcsi és etikai szabályokat. Mivel a tűz-jegyek meglehetősen erkölcsösek, vagy legalábbis nagyon határozott erkölcsi elképzeléseik vannak.  

Férfinél: egyszerű, szókimondó, őszinte, szabadságszerető, tüzes, lelkes típus de hamar ki is huny a tüze. Szalmaláng : "fogjuk meg és vigyétek!" - típus. Szeret kalandozni és hihetetlen rekordokat maga elé állítani. A Nyilasban levő Mars azt is jelentheti, hogy az illető filozófikusan szerelmes.  

Nőnél: férfias, nem sok szégyenérzet szorult bele, hajlandó bárkivel bárhol csinálni, bár szereti a vad, kemény, csávókat, biztos, hogy ő teríti le a férfiakat, nem fordítva, kicsit hasonló a Kos Vénuszhoz. Nagyon nyersek a megnyilvánulásai is, szeret a szexről beszélni, de nagyon férfiasan, szókimondón. Nagyon vonzódik az erkölcsileg fölötte álló férfihoz is, aki taníthatja őt valamire, vagy erkölcsi esetleg spirituális vezetőt láthat benne, vagy olyanvalakit aki segítheti őt az önfejlesztésben. 

Ha meg akarnak hódítani, az őszinteségükkel, a jövőre vonatkozó terveikkel, az idealizmusukkal próbálnak hódítani vagy egyszerűen elvisznek bennünket szórakozni. Ha már mély filozófiai beszélgetéseket akarnak velünk folytatni, kölcsönadják a kedvenc könyveiket vagy filmjeiket és a végén netán még a kezünket is megfogják, ekkor már nyert ügyünk van! 
 

Bak Mars 

A Bakban levő Marsnak nagyon erős szexuális jellege van, ugyanakkor annyira fegyelmezett, hogy ezt sosem találjuk ki róla mindaddig, amig intim kapcsolatba nem kerülünk vele.A Bak jegy nagyon összekapcsolódik a fegyelmezettséggel, így a Bakban levő Mars a szexuális energiát is fegyelmezi. Időszakosan szexuális téren lehet nagyon aktív, vagy akár aszkéta is. 

Férfinél:céltudatos, beosztó, nála a szex is biznisz. Adok-kapok, aztán megy vissza dolgozni. nem éppen az az önfeledt hedonista típus. De ha egyszer belelendült, sokáig bírja, kitartó. Ha már egyszer nekiindulnak olyankor már ritkán unalmasak, nagyon is érzékiek tudnak lenni.

Emellett az illető férfi nagyon óvatos az érdekérvényesítésben. Mars= fellépés, Bak=óvatosság.  Igy az ilyen férfi nem lép fel túl határozottan, vagy szexuálisan nem túl rámenős mindaddig, amíg nem tudja hogy biztos lehet a dolgában. Nem akarja, hogy elutasításban részesüljön. Iszonyodik a gondolattól, hogy kinevethetik, kimondottan dícséretet akar.  

Nőnél: egy munkamániás, biztos egzisztenciájú, esetleg idősebb pasira vágyik, hiszen ő maga is keményen, férfiasan küzd céljai megvalósításáért. Szintén erős a szexuális energiája, nagyon erős egyéniség, határozott és rátermett. Az a férfi kelti fel az érdeklődését, aki komoly, tárgyilagos és kifürkészhetetlen. 

Ha hódítani akar, gyakran az anyagiak biztosításával akarja megkedveltetni magát, mivel nagyon nehezen tudja kifejezni a szeretetét és nehezen tud szabad folyást engedni a szexuális energiájának. Mivel kissé beszűkült és merev, ezért fél az elutasítástól, úgyhogy valószinüleg sokáig csak kerülgetni fogja a kiszemeltjét, félénken dícsérgeti vagy időnként rajtakapható, amint messzebbről figyeli. Esetleg próbál valamit együtt ügyködni vele, hogy a közös munka közelebb hozza őket egymáshoz. Nyílt szókimondást ne is várjunk tőle, maximum célzásokat. Mivel szereti a konkrét dolgokat föld-jegyként, ezért igazán akkor lehetünk biztosak a szándékaiban, ha már randira hívott minket. 
 

Vízöntő Mars 

A Vízöntőben levő Mars szex iránti hozzáállása gyakran ultramodern és kísérletezgető. Általában nagyon nyitottak és konvenciómentesek, de a viselkedésükben nincs különösebben erős szexuális ösztön. Gyakran, mint különlegességet vagy érdekességet tanulmányozzák csak a szexet. Ugyanakkor kiszámíthatatlanok is, a szexben általában meglehetősen kísérletezgetők és különösen az izgatja őket, ami szokatlan.  

Férfinél: extrém különleges szexet szereti, de inkább csak beszél róla, nem biztos, hogy csinálja is. Mindig mással szeret foglalkozni, mint az átlag. Szereti az exrtrém sportokat.  

Nőnél: különc pasira vágyik, okos legyen, intelligens, minimum egy zseni, esetleg rockénekes, sziklamászó vagy űrhajós stb. Bármilyen vadító, polgárpukkasztó öltözet jöhet. Az ilyen nő hűséges típus, de nem merev. 

Ha imponálni akar, akkor mindenféle intellektuális dologgal hozakodik elő, hogy bizonyítsa a zsenialitását.  
 

Halak Mars 

Akinél a Mars a Halakban van, az szereti az extra érzelmeket. A szexhez szeret tudatmódósító szereket használni, legenyhébben is iszik vagy drogozik stb. Nagyon erős ösztönük (= Mars) van a meneküléshez (=Halak). Ez a menekülési ösztön spirituális vágyakban is manifesztálódhat. Gyakran vonzódnak titkos, vagy titkolt szerelmi kapcsolatokhoz, rejtett viszonyokhoz.

Nagy a képzelőerejük, nemcsak a szerelemben hanem mindenmásban is, és erős a pszichikai érzékenységük. Hajlamosak arra, hogy szélsőségesen romantikusok legyenek, sokat fantáziáljanak, néha annyira, hogy egészen álomvilágban éljenek, máskor meg mindezt művészi, zenei vagy irodalmi tehetségben oldják fel. 

Férfinél: érzelmes, lelkis típus (akkor is ha esetleg Kos egyébként), romantikus, elcsábítható, ő maga nem fogja lerohanni a nőt. Inkább amolyan megmentő típus. A Halak marsú férfiaknál kimondott lágyság és érzékenység van, amelyet úgy tudnak kifejezésre jutattni, hogy nem csorbul az energikusságuk és határozottságuk.  

Nőnél: a végletekig nőies, esetleg gyengébb akaratú, spirituális fazonra bukik, valószínüleg mert ő szeret a főnök lenni a kapcsolatban. Vonzódik a spirituálisak, a gyengék, a segítségre szorulók, a zenész vagy művész alkatúakhoz vagy azokhoz akik szétszórtak, zaklatottak, álmodozók, vizionálók. Szereti megmenteni a pasikat, szenvedélybetegek előnyben!  

Ha ismerkedni akarna, lekisek lesznek, meghallgatják a gondod-bajod, mindenáron segíteni próbálnak. Nagyon finoman udvarolnak, tkp. hagyják, hogy őket csábítsák el, ők maguk csak megfelelő körülményeket teremtik meg ehhez. 

(Forrás:
Stephen Arroyo: Kapcsolatok és életciklusok
Kalo Jenő előadásai
)


Kálmán Eszter

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor