Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

A JEGYEK KAPCSOLATAI

2009. április 27.

Ezek a leírások alkalmazhatók egyaránt párkapcsolatban, munkatársi, rokoni vagy baráti kapcsolatokban is. A következő jellemzéseknél elsősorban a Nap-jegyet vehetjük összehasonlítási alapnak (de ha már van egy kis gyakorlatunk és tudásunk, ugyanilyen hasznos lehet az egyes illetők Ascendens jegyének és Hold-jegyének összehasonlítása is). 
Azért ezeket emelném ki, mert ezek a tartópillérei egy-egy ember személyiségének: a Nap -jegy a belső személyiségről, az egónkról árulkodik, míg az Ascendens a kivülről is látható személyiségjegyekről, a világ felé való megnyilvánulásokról, jungi értelemben vett personáról, a világ felé mutatott "álarcunkról", a Hold pedig a lelkünk legmélyéről, az ösztönös énünkről. 

A példákat híres emberekről, leginkább színészektől vettük, hogy mindenki által ismert példákon mutassuk be a jegyek egymáshoz való viszonyait és mindegyikre próbálunk pozitiv és negatív példát is hozni, hogy tudatossá váljon: legyen bármilyen is egy állás, azt mi, emberek éljük meg és tesszük magunk számára mennyé vagy pokollá a kapcsolatainkban - ez a mi szabad akaratunk!


EGYÜTTÁLLÁS 
Azonos jegyek
- azonosság, egyenrangúság

Igen közelállónak érezzük magunkhoz az ilyen embereket, nagy a hasonlóság a gondolkodásmódban, attitűdben, a szenvedélyek, a kihívások mind-mind hasonlóságot mutatnak. A részletek különbözőek, de a fontos dolgok tekintetében számos egyezés tapasztalható.Viszonyuk lelki tónusa olyasféle, ami csodás összhangot jelent, nemcsak romantikus kapcsolatokban, hanem szülői, gyermeki, baráti vagy kollegiális kapcsolatokban is. Egyetlen negatívuma, hogy a túl nagy azonosság ha nem színezi más, egy idő után unalmassá is válhat, vagy túl feszültté (pl. két dudás egy csárdában - főleg a tűz-elemű jegyeknél).

Ilyen pl. Antonio Banderas (Oroszlán) és Melanie Griffith (szintén Oroszlán)házassága, amely minden ellenkező híresztelés és eltérő kulturális származásuk ellenére is, sok-sok éve jól működik, több közös gyermekkel és sikeres karrierrel a hátuk mögött.

Viszont ellenpélda erre Ben Affleck (Oroszlán) és Jennifer Lopez (Oroszlán) kapcsolata, amely majdnem már az esküvőig is eljutott, ám végül lefújták!FÉLSZEXTIL
1 jegy eltérés (szomszédos jegyek)
- csiszolódás

A félszextil kötelék többnyire tudatos választás eredménye, s olykor előfordul, hogy az egyik személy felad valamit azért, hogy a kapcsolat létrejöhessen. Egyenrangúság jellemzi, a szerepek sokaknál eltérnek a konvencionálistól. A homeopátiához hasonlóan hat, a talentumaink kikényszerítője, nem durván, de állandóan pöcköl bennünk valamit. Olyan mint egy fenntartó kezelés.

Félszextiles jegyek:

KOS - Bika és Halak
BIKA - Ikrek és Kos
IKREK - Rák és Bika
RÁK - Ikrek és Oroszlán
OROSZLÁN - Rák és Szűz
SZŰZ - Oroszlán és Mérleg
MÉRLEG - Szűz és Skorpió
SKORPIÓ - Nyilas és Mérleg
NYILAS - Bak és Skorpió
BAK - Nyilas és Vízöntő
VÍZÖNTŐ - Bak és Halak
HALAK - Vízöntő és Kos

Például itt van Keanu Reeves aki a Szűz jegyében született és Sandra Bullock aki az Oroszlán jegyében. Eddig kétszer játszottak együtt filmben kb. tizenvalahány év eltéréssel (Féktelenül és Ház a tónál), és nem volt köztük soha párkapcsolat, de Sandra Bullock mindig is úgy nyilatkozott róla, hogy lelki társának érzi és fontos számára a kapcsolatuk.

Viszont ellenpéldaként szerepelhet Madonna (Oroszlán) és Guy Ritchie (Szűz) házassága, mely pár évig jól működőnek látszott, még közös gyermekük is született, ám aztán mostanában nem bírván a gyűrődést, mégis csak szétváltak hivatalosan is útjaik.

Ugyanígy járt Tom Cruise (Rák) is volt feleségével Nicole Kidman-nel (Ikrek), akivel több mint tíz év után váltak szét, de azóta külön-külön sikeresebbek mint valaha.

De sikeres példaként lehet emlegetni Victoria (Kos) és David Beckham (Bika) házasságát, amely néha botrányoktól hangos, ám így is kitartanak egymás mellett. 

Vagy itt van Russel Crowe (Kos), aki otthagyva Meg Ryant (Skorpió), Danielle Spence (Bika) ausztrál színésznő mellett állapodott meg.

Vagy említhetnénk Ben Stiller (Nyilas) és Owen Wilson (Skorpió) barátságát is, amely jó néhány sikeres, humoros filmet eredményezett már.SZEXTIL
2 jegy eltérés
- barátság

Nyugodt kapcsolat. Az efféle viszonyban álló jegyeknek ugyan sem az eleme, sem a minősége nem azonos, de az elemeik harmonizálnak egymással. Tűz/levegő és föld/víz - megférnek egymással. Az ilyen kapcsolat nem tartogat vad szenvedélyeket, ugyanakkor a partnerek őszintén szeretik egymást, szoros intuitiv kötelékek vannak köztük s talán nagyon jó barátok is lehetnek. Egyedül problémás a Szűz-Skorpió párosítás lehet a túlzott maximalizmusuk és kritizálási hajlamuk miatt.

Szextiles jegyek:

KOS - Ikrek és Vízöntő
BIKA - Rák és Halak
IKREK - Oroszlán és Kos
RÁK - Szűz és Bika
OROSZLÁN - Mérleg és Ikrek
SZŰZ - Skorpió és Rák
MÉRLEG - Nyilas és Oroszlán
SKORPIÓ - Bak és Szűz
NYILAS - Vízöntő és Mérleg
BAK - Halak és Skorpió
VÍZÖNTŐ - Kos és Nyilas
HALAK - Bika és Bak

Példa: a Nyilas jegyű Brad Pitt aki pár évig nagyon szépen élt a Vízöntő jegyű kedvesével, Jennifer Anistonnal, hollywoody álompárként emlegették őket (amíg aztán nem is olyan régen lecsapta Jennifer Aniston kezéről Brad Pittet a Nyilassal szemben álló jegyű, Ikrek jegyű Angelina Jolie!). Úgy látszik az izgalom és kihívás győzött a nyugis barátság fölött!?

Angelina Jolie (Ikrek) pedig Billy Bob Thornton-t (Oroszlán) hagyta ott Brad Pitt-ért (Nyilas), pedig Billy-vel elég sok őrültséget elkövettek, hogy érdekesnek tartsák meg a kapcsolatukat, úgy látszik neki mégsem volt elég izgalmas ez a volt kapcsolat, mert a szembenálló jegyű, Nyilas-jegyű, Brad-del minden extravagancia nélkül is jól elvannak.

A rendező Peter Jackson (Skorpió) viszont 22 éve él boldogan Fran Walsh (Bak) forgatókönyvírónővel, akinek áldozatos közreműködése nélkül Peter nagyszabású Gyűrűk Ura filmtrilógiája sem jöhetett volna létre.

És ott van Ben Affleck (Oroszlán) és Matt Damon (Mérleg) legendás barátsága, amely indulásként mindjárt egy Oscar-díjat is hozott nekik a Good Will Hunting c. film forgatókönyvéért, amit együtt írtak, és azóta is a legjobb barátságban vannak, habár már mindketten családos emberek.


KVADRÁT
3 jegy eltérés
- alapvető ellentétek, izgató feszültség

A két jegy minősége megegyező (kardinális, fix vagy labilis) az elemeik azonban különbözőek lehetnek és összeférhetetlenek. Ez a legnagyobb ellentét (és nem a szembenállás, mert az egyben kiegészítés is). A párkapcsolatban ez a legnagyobb probléma. Nagyon direkt ellentétpárok. Ezért nehezen oldhatók fel. Viszont nagy lehetőséget rejt magában a tanulásra és fejlődésre. Ám épp ezért pusztító is lehet, tele kíhívással. A négyszög feszültséget is generál, ugyanakkor cselekvésre sarkallja a partnereket. Úgy tűnik kihívásokat és akadályokat támaszt köztük, hacsak nem tanulják meg a köztük levő különbségek helyett az összeegyeztethető vonásaikra koncentrálni. Ez a párkapcsolat nem éppen a kényelem garanciája, de azoknál, akik meg akarják valósítani magukat, felhívást jelent mind a tanulásra, mind a tanításra. Meg kell tanulni a kapcsolat során mikor hátráljanak meg és mikor tartsanak ki az álláspontjuk mellett, mikor játsszák a tanár és mikor a tanítvány szerepét.

Kvadrátos jegyek:

KOS - Rák és Bak
BIKA - Oroszlán és Vízöntő
IKREK - Szűz és Halak
RÁK - Mérleg és Kos
OROSZLÁN - Bika és Skorpió
SZŰZ - Ikrek és Nyilas
MÉRLEG - Rák és Bak
SKORPIÓ - Oroszlán és Vízöntő
NYILAS - Szűz és Halak
BAK - Mérleg és Kos
VÍZÖNTŐ - Skorpió és Bika
HALAK - Nyilas és Ikrek

A pozitív példa erre Demi Moore (Skorpió) és Ashton Kutcher (Vízöntő) házassága, akik a nagy korkülönbség ellenére működő kapcsolatot tudnak fenntartani évek óta. 

Szintén pozitiv példa Edvin Marton (Vízöntő) hegedűvirtuóz és Evgeni Plushenko (Skorpió) orosz olimpiai bajnok műkorcsolyázó barátsága és szakmai együttműködése, ami hihetetlenül sikeresnek bizonyult.

Vagy itt van a Gyűrűk Urából elhíresült Liv Tyler (Rák), aki Kos-jegyű apjával, az Aerosmith zenekar frontemberével, Steven Tyler-rel, ugyan sokáig nem ismerték egymást, de miután találkoztak, a papa rögtön nevére vette, szerepeltette a videóklipjeibe, így elindította őt a karrierje útján és azóta is jó viszonyban vannak.

Viszont ellenpélda lehet Keanu Reeves (Szűz) aki karrierje kezdetén Paula Abdul (Ikrek) videóklippjében szerepelt elöször és bele is szeretett az akkor már híres énekesnőbe, ám az összetörte az ifjú Keanu szívét.


TRIGON
4 jegy eltérés
- alkotó együttműködés

Azok a kapcsolatok ahol mindkét fél szabadon használhatja képességeit és alkotóerejét önmaga kiteljesítésére. Az energiaátadás a szextilhez hasonlóan a trigonban is könnyen megy. Ezek a kapcsolatok ált. felhőtlenek, de időnként túl nagy nyugalmat biztosítanak és a felek önkéntelenül is problémákat generálnak, mintha erre lenne szükségük az izgalom fenntartásához.
Két azonos elemű jegy harmonikus párost alkot, mivel energiáik döntően azonos jellegűek. Tűzjegyek: aktivak és dinamikusak, földjegyek: gyakorlatiasak és alaposak, levegőjegyek: intellektuálisak és kommunikatívak, vízjegyek: érzelmesek és intuitivak,

Trigonos jegyek:

KOS - Oroszlán és Nyilas
BIKA - Szűz és Bak
IKREK - Mérleg és Vízöntő
RÁK - Skorpió és Halak
OROSZLÁN - Nyilas és Kos
SZŰZ - Bak és Bika
MÉRLEG - Vízöntő és Ikrek
SKORPIÓ - Halak és Rák
NYILAS - Kos és Oroszlán
BAK - Bika és Szűz
VÍZÖNTŐ - Ikrek és Mérleg
HALAK - Rák és Skorpió

A legendás színész házaspár mindjárt: Elizabeth Taylor (Halak) és Richard Burton (Skorpió), akik többször is összeházasodtak és elváltak, de mindig újra és újta összejöttek, lévén egymásnak ők voltak az igaziak.

Itt vehetjük szintén Demi Moore-t (Skorpió) és exférjét Bruce Willist (Halak), akik harmonizáló kapcsolatuk ellenére ugyan elváltak, viszont az is igaz, hogy mindmáig jó kapcsolatot tartanak fenn, és Willis továbbra is közeli kapcsolatba van excsaládjával.

Vagy itt van a már említett Ben Affleck (Oroszlán), aki végül a boldogságot Jennifer Garner (Kos) oldalán találta meg.

És a Tony Curtis (Ikrek) - Roger Moore (Mérleg) színészpárost se hagyjuk ki, akik szintén sok filmben és egy hajdani sikersorozatban (Minden lében két kanál) is eredményesen szerepeltek együtt.

Vagy ugyanilyen Jack Lemon (Vízöntő) és Walter Matthau (Mérleg) színészbarátsága,a kik szintén több kötzös, nagy siekrű filmben szerepelteke gyütt.

Vagy itt van a legendás John Lennon (Mérleg) - Yoko Ono (Vízöntő) páros, akiknek bár sok problémával is szembe kellett nézniük kapcsolatuk során, mégis nagyon kreatív kapcsolatuk volt és Lennon halála után Yoko Ono azóta is hűségesen őrzi férje emlékét. 

Illetve a másik Beatles tag: Paul McCartney (Ikrek) aki Linda Eastman-nel (Mérleg) 29 évig élt együtt, az asszony haláláig és szó szerint elválaszthatatlanok voltak.


KVINKUNX
5 jegy eltérés
- tanítás/tanulás

Megpróbáltatásokkal teli kapcsolat, afféle belső korrekció a lélek finom emelkedéséhez. Mind elemében, mind minőségében különbözik, elvileg nem sok közös vonás fedezhető fel bennük, ezért a kapcsolatot mindkét félnek a szokványostól eltérő módon kell tudatosítania magában. Nem ritka, hogy ösztönös szexuális vonzalom van köztük vagy, hogy rádöbbennek előző életeikben már ismerték egymást.
A hozzánk közelállók - partner- szülő-gyerek-, a kvinkunxszal mint a homeopátiában a finom rezgésekkel próbálnak befolyásolni. Olyasmi mint a smirgli, szép lassan csiszolja a személyiségünket és az életünket.

Kvinkunxos jegyek:

KOS - Szűz és Skorpió
BIKA - Mérleg és Nyilas
IKREK - Skorpió és Bak
RÁK - Nyilas és Vízöntő
OROSZLÁN - Bak és Halak
SZŰZ - Vízöntő és Kos
MÉRLEG - Halak és Bika
SKORPIÓ - Kos és Ikrek
NYILAS - Bika és Rák
BAK - Ikrek és Oroszlán
VÍZÖNTŐ - Rák és Szűz
HALAK - Oroszlán és Mérleg

Sikeres példát hoz erre a fényszögre a Johnny Deep (Ikrek) - Vanessa Paradis (Bak) páros, akik ugyan sose házasodtak össze mégis hűségesek élettársi kapcsolatban élnek, gyerekkel, és Vanessa, aki színésznő, énekes és modell is volt, zokszó nélkül támogatja Johnny hihetetlenül sikeres hollywoody színész karrierjét.

Vagy itt van aktuális példaként a Barack Obama (Oroszlán) - Michelle Obama (Bak) politikus házaspár, ahol a feleség áldozatos munkája is kellett ahhoz, hogy férje jelenleg az Egyesült Államok első fekete bőrű elnöke lehessen! 

Másik ilyen híres házaspár a Tom Cruise (Rák) és Katie Holmes (Nyilas) pár, ahol szintén a feleség támogatja jobban párja karrierjét és bár felröppennek róluk furcsa hírek időnként, mégis tartós, működő házasságban élnek.

És ott van a legendás Terence Hill (Kos) - Bud Spencer (Skorpió) színészpáros, akik filmek tucatjaiban játszottak együtt és örvendeztették meg rajongóikat.

Viszont érdekesen ambivalens példa erre Meg Ryan (Skorpió) esete aki elvált Dennis Quaid-től (Kos) Russel Crowe-ért (szintén Kos). De Russel Crowe viszont őt hagyta ott, talán a függetlenségét féltve.

A már emlegetett Angelina Jolie (Ikrek) viszont ellenpéldát szolgáltat a Bak-jegyű apjával, a szintén színész Jon Voight-tal való kapcsolatával, mely a legutóbbi időkig nagyon is rossznak volt mondható, csak pár éve kezdett apa és lánya úgy-ahogy közeledni egymáshoz (a Tomb Raider-ben már együtt játszottak, életükben elöször).SZEMBENÁLLÁS
6 jegy eltérés
- kiegészítés, mentor

Képzeljünk magunk elé egy libikókát, ahol időnként a hinta egyik aztán másik fele van magasban.
A mentori viszony a kapcsolatokban hasonló módon jelenik meg: egy ideig egyik fél játssza ezt a szerepet, aztán a mérleghinta átbillen a másik oldalra és a másik lesz a mentor. Amennyiben ez a folymatos szerepcsere hiányzik, a viszony nem lesz hosszú életű.
Ha olyan személlyel áll kapcsolatban akinek a Nap stb. jegye szemben található a mienkével, akkor tudnunk kell róla, hogy lesznek olyan alapvető különbségek, amiket az életben nem sikerül rendeznünk. Ezért ezek a kombinációk nem is annyira a megoldásról szólnak, inkább annak a megtanulásáról, miként lehet e különbségeket sikeresen áthidalni egy kapcsolat keretei közt. Mivel egyben ezek a jegyek egymás kiegészítői is, ezért érdemes felismerni, hogy ahol az egyik gyenge, ott a másik erős és viszont. Igy kaphatják egymástól a legtöbbet.

Szembenálló jegyek:

KOS - Mérleg
BIKA - Skorpió
IKREK - Nyilas
RÁK - Bak
OROSZLÁN - Vízöntő
SZŰZ - Halak
MÉRLEG - Kos
SKORPIÓ - Bika
NYILAS - Ikrek
BAK - Rák
VÍZÖNTŐ - Oroszlán
HALAK - Szűz

Itt szólhatunk a már említett Brad Pitt (Nyilas) - Angelina Jolie (Ikrek) párosról, akik kitűnően kiegészítik és immár házasságban élvezik egymás társaságát. 

(Felhasznált irod:
Trish MacGregor: Párhoroszkóp
Celebrity Horoscopes : http:www.libraising com/astrology/celebs)


Kálmán Eszter

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor