Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

HOLDFÁZISOK A MINDENNAPOKBAN

2009. május 19.

 
ÚJHOLD

Amikor a Hold nem látható, helyén egy sötét korong díszeleg, akkor van újhold. Ilyenkor indul el egy újabb ciklus, ezért ekkor érdemes belevágnunk régi terveink megvalósításába, ill. rossz szokásaink elhagyásába. Ez az idő a legalkalmasabb a megújulásra, méregtelenításre, diétázásra.. Aki újhold napján rendszeresen böjtöl, a legjobb módszert választja a betegségmegelőzésre. 
Érdemes ilyenkor a stresszes helyzeteket elkerülni, finom gyógyteákat inni, meghitt légkört teremteni.

NÖVŐ HOLD

Az újhold utáni két hét a növő Hold ciklusa (D alakú) a befogadás, begyűjtés, felhalmozás, regeneráció, felvétel, beszerzés optimális időszaka. Minden olyan tevékenységre alkalmas, ami a testünk, lekünk és szellemünk táplálását szolgálja. A növő Hold beszerez, tervez, felvesz, felépít, belélegez, energiát rakrároz, erőt gyűjt, védelemre és pihenésre késztet. Minél közelebb van a telihold, annál erősebb az erőhatás. A regeneráló kozmetikai kezelések valamint az alakformáló, erősítő edzések hatékonyabbak ilyenkor. Minden amit növő Holdnál a test és szervei általános erősítése érdekében teszünk, sokkal hatékonyabb lesz, mintha fogyó holdnál tennénk. A test kész a felvételre, ugyanannyi ételmennyiség mellett pl. könyebben hízik. Minden hiánybetegség is nagyobb hatásfokkal gyógyítható növő Holdnál. Különösen gyorsan beépülnek az ásványi anyagok és vitaminok.
Növő Hold idején gyakrabban gyűlik fel a szervezetben és a lábakban a víz és nehezebben lehet kihajtani. Némely mérgezések (gomba vagy darázscsípés) ilyenkor erőteljesebb tünetekkel jelentkezik. Igaz viszont hogy növő Holdnál a gyógyszerek is hatékonyabbak. Viszont minél közelebb van a telihold, annál kisebb esélye van a sikeres operációnak, a gyógyulás annál lassabb a sebképződés erősebb lesz.
A bevásárlások, a ruhatár felfrissítése is ilyenkor ajánlott. 


TELIHOLD

Teliholdkor (fényes korong) érzékennyé, akár túlérzékennyé válhatunk, nem igazán tudunk magunkon uralkodni. Az energiák szabadon áramlanak kifelé, ezért a legkisebb terhelés is óriási energiveszteséggel jár.
Teliholdnál is érdemes böjtölni, épp azért mert ilyenkor a test mindenféle anyagot felvesz könnyedén, többek közt a sok-sok mesterséges anyagot is, ami ételeinkben található. Ezeken a napokon a víz gyorsabban gyűlik fel a kötőszövetekben, azok lágyabbak lesznek. Ez a legalkalmatlanabb időpont az operációra, a vérzés erősebb, mint bármikor. 
A védőoltások is ilyenkor erőteljesebben hatnak negatív értelemben, a gyereket, ha mégis ilyenkor kap, akkor teljesen úgy kell kezelni, mintha betegségből lábadozna.
 Ebben az időszakban nagyobb a balesetveszély, a sebek jobban véreznek, nehezebben gyógyulnak. Kerülni kell ilyenkor a kimerítő utazásokat, fontos döntéseket és vitás helyzeteket.

FOGYÓ HOLD

A következő két hét a fogyó Hold ciklusa (C alakú) a kitisztulás, a kiengedés, a méregtelenítés optimális időszaka. A fogyó Hold méregtelenít és tisztít, izzaszt és kilélegeztet, szárít, rögzít, teljes erőkifejtésre és energiafelhasználásra sarkall. Minél közelebb az újhold, annál erősebb az erőhatás.
Jó időszak a pihenésre, terhektől való megszabadulásra, ártértékelésre, szortírozásra az élet minden területén. Sokkal könnyebben fogy az ember ilyenkor, hatékonyabb a szőrtelenítés is, a bőrtisztítás és az otthoni nagytakarítás is gyorsabban és hatékonyabban végezhető el.
Fontos tudni, hogy fogyó Holdnál az operációk sikere megnövekszik, a gyógyulási folyamat lerövidül. Gyengébb lesz a vérzés és ritkábban maradnak fenn sebhelyek.


Forrás: 
Paungger-Poppe: Gyógyító Hold
Molnár Ágnes: Égi jelKálmán Eszter

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor