Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

NYARALJUNK AZ ELEMÜNK SZERINT!

2009. június 1.


Mindannyiunknak táplálnunk kell a saját energia mezőnket. Ha ugyanis elhanyagoljuk a Nap-jegyű alapvető energiánk (de ugyanígy a többi bolygóhoz és az Ascendenshez kapcsolódó elemekkel megjelölt energiák) újratöltését, akkor azon kapjuk magunkat, hogy egyre kimerültebbé, kikezdhetőbbekké, valamint testi és a lelki zavarok által egyre sebezhetőbekké válunk. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy önmagunk feltöltését olyan tevékenységek gyakorlásával végezhetjük, amelyek előidézik ezt a feltöltődést.

Hasznát vehetjük ha kontaktust tartunk fenn a Nap-jegyünkhöz kapcsolódó elemmel és akkor visszafiatalodással, regenerálódással védhetjük ki az élet kihívásainak romboló hatását.

Tudatos ráhangolódással is hozzá lehet jutni a szükséges energiához. Ehhez szoros fizikai kapcsolatot kell fenntartani az illető elemmel - végtére is a föld-jegyűek a földtől kapják az energiájukat, a levegő-jegyűek a levegőtől az erejüket, a víz-jegyűek magából a vízből, ill. a vízre jellemző érzelmek ömléséből, a tűz-jegyűek pedig a Napból és a fizikai tevékenységekből.

Sokféleképp elvégezhetjük ezt a feltöltést: intenzív kapcsolat fenntartásával, a szükséges energiákra való tudatos ráhangolódással vagy meghatározott típusú tevékenységekkel és a mindennapi életünk célirányos átalakításával. 
A Nap-jegy eleme szerinti energiát szüntelenül fogyasztjuk, tehát ez határozza meg, hol a legfontosabb az újratöltés. Ugyanis komoly következményekkel jár, ha a szükséges elemünk üzemanyagának kimerülésével devitalizálódunk.
A Nap-jegy szerinti elem nem más, mint az az üzemanyag, amely nélkülözhetetlen az életben maradáshoz. Alapvető életerőnk forrása és belőle táplálkozik az az erőnk, amelynek segítségével megbírkózunk a mindennapi élet stresszeivel és kihívásaival. 

Az lenne a legideálisabb, ha a munkánk is igazodhatna az alapvető elemi irányultságunkhoz, de ha ez nem is lehetséges, meg kéne próbálni a fennmaradó időben olyan tevékenységeket végezni, amelyek kielégítik ezeket az igényeket. Pl. egy levegő-hangsúlyos ember ha kétkezi munkásként dolgozik, letagadva alapvető szellemi irányultságait, eléggé nem lesz elemében - ezt azzal ellensúlyozhatja, ha szabadidejében tárasadalmi munkát vállal vagy intellektuális tevékenységet folytat, különben fokozatosan kimeríti magát, mert nem töltődik fel benne a levegő -elem

VÍZ

A vízjegyűeknek más víz jegyűekkel való foglalatoskodásra van szükségük vagy arra, hogy bármit is csinálnak azt nagy érzelmi beleéléssel tegyék. Ők nem tudják függetleníteni magukat a velük közvetlenül történő eseményektől, ezért fontos, hogy olyan tevékenységeket és munkát válasszanak, amely lehetővé teszi, hogy kiéljék az érzelmeiket. 
A víz-jegyűek gykaran érzik azt, hogy folyótól, tótól, tengertől távol élni, olyan mintha egy kopár sivatagban kéne élniük. Pszichikailag, érzelmileg akkor érzik magukat a legjobban, ha lehetőségük van rendszeresen vízbe mártózni vagy legalább olyan helyen tartózkodni ahol víz is van. 

Halak-jegyű ismeröm pl. Gyulára jár a termálfürdőbe, ez testi panaszainak is jót tesz, meg ki is kapcsolja a napi hajtás alól.


Nyaralási tippek víz-jegyűeknek:
mindenképp általánosságban érdemes valamely szabad víz mellé szervezni a nyaralást. Részletezve, a Halaknak a legjobb a tenger vagy óceán mellé menni, a Rákoknak sokszor elég egy folyó vagy tó látványa is, ill. a ebben való fürdőzés, a Skorpiók meg beérik néha egy-egy barlangfürdővel is. Extrém nyaralási tipp: töltsük az egyre szaporodó jégpályák egyikén a nyarat - jó sportolásra és még hűvös is van!

Gyerekeknek: úszótábor, vitorlástábor vagy korcsolyatábor.


FÖLD

A föld-jegyűek materiális jellegű, tárgyakkal kapcsolatos feladatokat igényelnek, mert az élet kihívásai nagy energiákat szabadítanak fel bennük és ennek levezetéséhez gyakorlatias tevékenység kell nekik. De más föld-jegyű emberekkel fenntartott szoros kapcsolat is feltöltő hatással van rájuk.
A föld-jegyűeknek jót tesz, ha néha beleérintik lábukat a sárba, közeltartják magukat a természethez és ráhangolódnak a fák és növények növekedésére. 

Én pl. magamon figyeltem meg Bika-jegyűként tizes-huszas éveimben olyan helyen laktam a városban, ahol akkoriban építkeztek még és a házunkig egy nem aszfaltozott út vezetett - évekig azzal volt a kedvenc szórakozásom nyaranta, hogy ahogy ahhoz az utcához értem, lerúgtam a cipőmet és mezítláb sétáltam végi a puha homokon ami az utat borította.

Nyaralási tippek föld-jegyűeknek:
elvileg nekik találták ki a falusi turizmust! A nyűzsgő városoktól távol, családias kispanziókban megszállva, kényelmes napirend szerint sétálhatnak, túrázhatnak a környéken, egészséges vagy legalábbis házi kosztot fogyasztva.
A Bikáknak elég egy tanya, a dimbes-dombos tájak, sok-sok zöld és erdő, mező ahol sétálgatni lehet vagy heverésznia fűben. A Bakok jobban teszik, ha kissé hegyesebb, sziklásabb tájat választanak (de nem túl magasakat), amiket győzedelmesen meg lehet mászni és utána visszasétálni a szállásra a cél elérésének tudatával. A Szűzeknek meg lehet hogy ennél is jobb egy takaros kisváros vagy falu nyugalma, ahol azért kikövezettek az utcák, de sok a természet és nyugis az élettempó, ahol elszöszmötölhetnek ők maguk is a saját tempójukban.

Gyerekeknek ajánlható valamilyen kézműves foglalkoztató tábor, vagy erdei iskola. 

TŰZ

A tűz-jegyűeknek is szükségük van más tűz-jegyű emberekkel való érintkezésre, továbbá előremutató, vonzó célokra vagy pedig olyan munkára amely fizikailag aktív és megerőltető. 
A tűz-jegyűeknek az kell, hogy a szabad ég alatt legyenek a napsütésben, hogy magukba szívhassák a Napból sugárzó tüzet. Arra is szükségük van, hogy fizikai tevékenységet végezzenek, hogy legyen mivel lecsapolniuk tüzes energiájukat. Ha egy tűz -jegyűnek hosszú ideig bezártságban kell maradnia vagy ha sokáig nem jut megerőltető mozgáshoz, előbb-utóbb a halálán lesz - legalábbis úgy érzi, hogy minden életereje elfolyik.

Friss példa erre egy Nyilas jegyű ismerősöm, akinek munkája folytán (tévés szerkesztő) sokszor napi 3 forgatásra is menie kell, vagy hetente 2-3x vidékre, ill. külföldre jár forgatni, mégis a mi neki a kikapcsolódás? nem ám, mint egy föld vagy víz-jegyűnek, akinek elöször ki kéne otthon nyugiban pihennie ezt a sok érzelmi , pszichikai stresszt, amit ez a munka okoz, hanem amint tud, elutazik külföldre, most éppen Dél-Franciaországba a tengerpartot járja végig, utána megy át Hollandiába,és ezzel piheni ki magát! 

Ez az oka annak, hogy ha valamilyen betegség vagy baleset egy tűz-jegyűt hosszabb időre ágyhoz köt, akkor az gyakran súlyos pszichológiai következményekkel jár ránézve. Sokszor tapasztalható, hogy a tűz-jegyűek akkor vannak energiájuk teljében, amikor a nap magasan jár, sötétedés után, viszont egyszerűen nem tudnak mit kezdeni magukkal. 
Viszonta a tűz-energia alkalmas arra, hogy a nyári hónapokban felhalmozzák és csak később a hidegek beköszöntével használják fel.  

Nyaralási tippek tűz-jegyűeknek:
általában ajánlott az előbiek szerint ha sokat vannak szabad levegőn és napon és jegytől függően izzasztó fizikai tevékenységeket folytatnak. 
A Kosoknak mindenképp valami szabad ég alatt végzett sportos tevékenységgel egybekötött nyaralás ajánlott. Az Oroszlánoknak elég egy lusta napozós nyaralás, a Nyilasok pedig jól teszik ha változatos, utazgatós prgramsorozatot állítanak össze maguknak.

Gyerekeknek ideális valamilyen sporttábor.

LEVEGŐ

A levegő-jegyűeknek is szükségük van a hozzájuk hasonlóakkal fenntartható rendszeres kapcsolatra,valamint olyan tásadalmi közegre, amelyben lehetőségük nyílik kifejezni az eszméiket, továbbá olyan munkákra, amelyek intellektuális szabadságot és hajterőt biztosít a számukra.
A levegő-jegyűeknek tiszta és metsző és elektromosan telített levegőre van szükségük a regenerálódáshoz - olyan levegő amit nem találuk a városokban, a párás síkságokon és a mezőgazdasági művelés alatt álló völgyekben. Ilyen levegő csakis a hegyekben van. Nemcsak tiszta, hanem száraz és éles is. 

Van egy Mérleg-jegyű barátnőm (anyukája is Vízöntő!) akik családostól évek óta a Mátrába járnak nyaralni, és mindig mondja a barátnőm is, hogy egész évben ezt a két hetet várja és ez az amikor tökéletesen kipiheni magát.

Nyaralási tippek levegő-jegyűeknek:
általában ajánlható magasabb helyeken eltöltött nyaralás, hegyekben, szabad levegőn.
A Vízöntőknek mindenképp a magas hegyek (legalább 800 m tengerszint felett ajánlott), ahol egész nap hegyet mászhatnak, este pedig internetezhetnek, vagy olvashatnak, hogy szellemi igényeik is ki legyenek elégítve. A Mérlegeknek nem kell ennyire eröltetett program elég ha sétálnak a hegyekben de közben nagyon fontos hogy jó társaság vegye körül, akikkel beszélgethet egész álló nap. Az Ikreknek pedig inkább egy hegyvidéki városka ajánlható sok-sok látnivalóval, amit mind megnézhet, elolvashat, felfedezhet kiváncsi kutató szelleme, esténként pedig legyen elég idegen és érdekes ember akikkel találkozhat a szórakozóhelyeken és ismerkedhet.

Gyerekeknek valamilyen hegyekben levő vagy intellektuális tevékenységekkel foglalkozó tábor ajánlhat


Vegyesfelvágott

Végsőként nézzük meg mi van ha egy családban értelemszerűen különböző elemű emberek vannak együtt, és mégis olyan nyaralást szeretnének szervezni ahol együtt lehetnek, nézzünk erre néhány tippet: 
ha pl. tüzes és vizes jegyűek vannak együtt, akkor ideális nyaralás lehet egy Balaton körüli kerékpár túra fürdőzésekkel vegyítve. De ha a tűz jegyű családtagunk Oroszlán, elég ha a tengerhez megyünk, ahol jókat napozhat. Ha föld- és levegő eleműek, akkor egy hegyi városka, ahonnan túrákat és sétákat is lehet tenni a környező erdőkbe-hegyekbe. Ha levegő és víz jegyűek, akkor lehet keresni egy tengerszemet pl. a közeli Alpokban, aminek a partján szálloda van. Vagy egy badacsonyi nyaralás, ahol hegy és víz is együtt van a szemünk előtt, vagy egy fürdőváros, ahol várost nézni is lehet meg fürdőzni is.  
Ha meg levegő és tűzjegyűek vannak együtt, ideális lehet egy hegyvidéki túrákkal egybekötött nyaralás.



Kálmán Eszter

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor