Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

AZ ELEMEK A HOROSZKÓPUNKBAN 3.

2009. augusztus 12.

 LEVEGŐ ELEM

(Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

A levegő elem testesíti meg az ideák, az érzékelés és a racionális észjárás világát. A levegőjegyek magukba foglalják az elterjesztés koncepcióját - az információk cseréjét és terjesztését. A levegő a kreatív gondolat eleme is, a levegőtípusok a világot objektivan látják, függetlenítve érzéseik állandóan háborgó, rejtett áramlaitól. Magasan fejlett mentális képességeik folytán tekintélyes mennyiségű információt képesek feldolgozni és azokat absztrakt koncepciókká is le tudják fordítani. A levegőjegynek érzéke van a tisztességhez és személyektől függetlenül is képes az objektív értékelésre. 


Akiben túl kevés a levegő elem gyakran csak nehézségek árán képesek a gondolataikat artikulálni. Hiányt szenvedhetnek társadalmi megbecsülésben, ami pedig sokszor jellemzi a levegőjegyeket, ill. szélsőséges nyugtalanság keserítheti az életüket. 
 Egészségügyileg rossz keringést, önbizalomhiányt, reményvesztettséget, rémálmokat, hányingert, elmérgeződést, oxigénhiányt, légzési elégtelenséget, fáradékonyságot okozhat.

A gyenge levegő ellenszere a mély légzőgyakorlatok, a sivatagi klima, ha minden reggel kirázzák az ágyneműt, leveles zöldségek evése, sétáljanak és táncoljanak nagyokat, vagy vegyenek részt társadalmi tevékenységekben.

Akiknek túl sok a levegő elem a képletükben, azoknak túlságosan aktív az agya, állandóan azt kutatják, hol tehetnének szert új és még újabb tapasztalatokra, ám csak ritkán hajlandók elég hosszú ideig egyhelyben megtelepedni ahhoz, h. intim kapcsolatokat tudjanak létrehozni. Az élet mindennapos problémáinak kezelése komoly kihívást jelenthet számukra, ha nem képesek mentálisan fegyelmezni magukat.
 
Egézségügyileg ez idegi rendellenességeket, nyugtalanságot, a légszenyezéssel szembeni hiperérzékenységet okoz, érdes hangot és kellemetlen testszagot, a bőr durva lesz, a haj, a körmök, csontok törékenyek. Előfordulhat szélszorulás, asztma, köhögés, székrekedés, álmatlanság, skizofrénia, izületi gyulladás.

A túl sok levegő ellenszere a több folyadék fogyasztása, kamillatea, teljes kiörlésű gabonafélék és leveles zöldségek, B-vitamin és magnézium szedése, forró fürdő és gőzfürdő, masszírozás forró olajjal, több étolaj, olivaolaj fogyasztása, viseljenek melegebb ruhákat, rendszeresen mozogjanak a friss levegőn. Segít a nedvesebb klíma is, a tejtermékek fogyasztása, a mélykék és ibolyaszínű ruhák hordása, lapis lazuli, zafír, aquamarin, kék turmalin, krizokola, zöld kalcit viselése, és a fehérgesztenye terápia.

Kálmán Eszter

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor