Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

AZ ELEMEK A HOROSZKÓPUNKBAN 4.

2009. augusztus 24.

 TŰZ ELEM

(Kos, Oroszlán, Nyilas)

A tűz elem ősminősége szerint meleg és száraz. A meleg az élet alapja, a száraz a feszültségé. A tűz kiáradó, feszültséget teremt és egyben feszültségből jön létre. A tűz jelképezi bennünka vitalitást vagy életenergiát, az aktivitást, a középontba kerülni akarást és a férfiasságot. 
A tűz szimbolizálja a szellem inspiráló erejét. A tűz köt össze bennünket az "élet szikrájával", az élet akarásával, azzal az energiával, amely minden létezés szikráját kipattintja és fenntartja. A tűz meleget sugároz, belőle fakad az élet élvezete. Valamennyi tűzjegyre jellemző az életigenlés. A tűztípusok arra ítéltettek, hogy izgalmakat keressenek, olyan dolgokat tegyenek, amelyektől érzik, hogy élnek. Általában van bennük egy belső hit, miszerint semmi sem üthet ki balul és ha balul üt is ki, e jegyek szülöttei úgy érzik, valami védelmezi őket, bíznak abban, hogy meg tudnak birkózni az élet kihívásaival minden helyzetben.

Akinek a tűz elem hangsúlyos a horoszkópjában arra jellemző az önbizalom, a lelkesedés, az élni akarás, a felfokozott indulatosság, a türelmetlenség. Fáradhatatlanul arra vágyik, hogy a dolgok történjenek körülötte.A tűz semmitől sem riad vissza s az esetleges durvasága vagy faragatlansága meggondolatlanságából ered. Gyakran belegázol mások érzelmeibe nagy energiákkal rendelkezik és ezért általában nem is fázékony. Ami azt illeti, e típus annyiszor telik csordultig energiával, hogy néha nem tudja hol a határ. igy aztán lehet arrogáns, dominánsan én-központű és túltenghet az önbizalma is.

Akiben a tűz túlhangsúlyozott, hajlamos a két végén égetni a gyergyát, azaz túlhajszolt, türelmetlen, nyughatatlan, képtelen a lazításra és a pihenésre, mások fölött mindig uralkodni akar, míg magának feltétlen szabadságot követel. Igazságtalanságra hajlamos. általában narcisztikus.
A túl sok tűz fizikai szinten haragot és agressziót teremt, gyomorégést, máj és epe-problémákat, emésztési zavarokat, fekélyeket, túlzott epeműködést, lázat, bőrkiütést. Fokozhatja a testszagot, elhomályosítja a látást, alacsony vércukorszintet eredményezhet.
Egészségügyi téren gyakran felmegy a pumpája, magas vérnyomásra agyvérzésre hajlamos.

A túl sok tűz ellenszere a test nedves türölközőbe csavarása, a folyadékbevitel növelése, édes ételek, kamillatea, kék és zöld ruhák viselése, a smaragd, zöld gránát, aventurin, aquamarin és zöld kalcit használata.

Akiből hiányzik a tűz, vagy csak gyengén van jelen a horoszkópjában, arra jellemező a kevés életenergia, a csökkentett optimizmus, olykor a kezdeményezőkészség hiánya, hajlamos az elbizonytalanodásra, a megfutamodásra.
Inkább pragmatikusak, semmint szenvedélyesek. Az életkedv hiányától, csüggedéstől, de még depresziótól is szenvedhetnek, nehéz számukra, hogy az életre pozitivan tekintsenek. Ahelyett, hogy az élet lüktetésére figyelnének, felmorzsolódnak a csapások alatt. A tűz hiánya pesszimizmusban nyilvánulhat meg - ők azok, akik a félig telt poharat félig üresnek látják, és sok időbe telik, hogy a csapások után visszanyerjék a lelki egyensúlyukat.
Fizikailag alacsony életerőszintet, levertséget, étvágytalanságot, sápadtságot, megfázásokat, lassú és nem megfelelő emésztést, migrént, fóbiákat, alacsony immunitást, rossz keringést és izomtónust, esetleg cukorbetegséget okozhat.

A gyenge tűz ellenszere a sok napfény, az aerobikgyakorlatok, a forró fűszeres ételek és italok (pl. cayenne-i bors, kardamom, fahéj, gyömbér, borsmenta) vörös és narancsszinek viselése, rubin, vérkő és topáz alkalmazása.


Kálmán Eszter

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor