Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

Úttalan út

2009. április 17.

 Ez a film egy útról szól, az utazásról, utazókról és történetekről a 60-as úton. Ezen az úton a múlt és a jövő, a talán és a ha, a lehet és az álom világa összefut. Ez egy tanmese (mint Coelho: Az alkimistája) a legjobb és legszórakoztatóbb fajtából.  

Mese egy születésnapi kívánságról, mítoszokról, a határvidékről, piros pikkről és fekete körről, egy feladatról, élethazugságokról, az ideálod kereséséről, kérdésekről és válaszokról, jelekről és vá lasztásokról, igazról és hamisról, az Átverések Múzeumáról, egy gyilkosságról, ami megtörténhetett volna, a "tökéletes" boldogságról és a "tökéletes szexről"... és a döntésekről, mindenképp! Szabadon akarunk vagy a jeleket követjük az életünkben?

Ja, és persze, O. W. Grantről is szól, el ne felejtsük! És ezen az úton semmi sem egyértelmű, de ha végigjárod az utat, a végén még jutalom is várhat rád.

Annak aki már megnézte , talán érdekes lehet, hogyan is akadtam rá eme filmre: elöször a Toldi moziban láttam, hogy vetítik egyetlen egy (!) alkalommal, már akkor is felkeltette a figyelmemet, de persze lusta voltam elmenni. Aztán egy filmmagazinban láttam róla egy ismertetést, de aztán is hiába kerestem azt a lapszámot, már nem találtam meg (!). Végül aztán az HBO-n láttam, hogy vetíteni fogják, de még ekkor sem néztem meg, csak fölvettem videóra... s végül csak sikerült megnéznem....lásd a filmben a jeleket!!!

Azóta azt kívánom, hogy mindenki, akinek kell, találjon rá a maga 60-as útjára, ahol a múlt, a jövő, a talán és a lehet összefut.

"Csak arról van szó,
hogy mégy az úton
s közben történik veled 
ez meg az
-ez maga az út"


Eredeti cím: Interstate 60 - Episodes of the Road
Rendezte: Robert Zemeckis
Szereplők: James Marsden, Amy Smart, Gary Oldman, Christopher Lloyd, Kurt Russel, Michael J. Fox


Kálmán Eszter

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor