Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

A Cigánykártya egyedisége

2008. december 24.

Először is kezdeném azzal, hogy megkísérlem megvilágítani, miért is működőképes ez a kártya. Röviden megfogalmazva azért, mert az élet alapvető törvényei közül az egyik ez: „hasonló a hasonlóban megnyilvánul.” Ami „nagyban” működik, az egy azt „lemásoló”, tükröző „kicsiben” épp úgy megtud nyilvánulni. Ezt a törvényszerűséget sokan, a régebbi időkben is megfigyelték, megfogalmazták és használták. Hogy csak egy, - talán az egyik legismertebb- példát hozzak, egy idézetet hívok segítségül, ami egy részlet a Tabula Smaragdinából:

 

"Való, tévedéstől mentes,
biztos és igazi mindenekfelett,
Hogy ami fent van, a lentihez hasonló,
S ami lent van, a fentihez,
Beteljesítvén az Egyetlen számtalan csodáját.”

Ezt hívjuk röviden az analógiák tanának, kifejezi azt a „törvényszerűséget”, miszerint hasonló a hasonlóban megnyilvánul. Méghozzá minél hasonlóbb valami az „eredetihez”, annál inkább nyilvánul meg benne. A cigánykártya lapjait, ha megvizsgáljuk, láthatjuk, hogy olyan eseményeket, dolgokat jelölő lapjai vannak, amik a valós életnek is szerves részei. Például a szerelem, az otthon, a munkahely, betegség stb. Ezen kívül még valamit „lekövet”, valami olyat, ami az életre is jellemző, ez pedig nem más, mint a dualitás. Van szívkirály és szívkirálynő, tehát férfi és nő, van szomorúság és örvendezés, szerencse és szerencsétlenség stb. ebben a kártyapakliban. Ezért aztán olyan ez a kis kártyapakli kicsiben, mint az Élet maga nagyban. Azt másolja, példázza le. Ezért aztán az élet események tökéletesen meg is tudnak elevenedni benne, a lapjain keresztül. Nagyon hasonló a valós élethez, így megtud nyilvánulni benne. Így lehet, hogy a CIGÁNYKÁRTYA a legkonkrétabb jóskártyák egyike. Úgy értem, hogy más kártyákhoz képest, amely kártyák lapjai, rendszere nem így épül fel, a cigánykártya képes a legkonkrétabban eseményeket megjeleníteni. Nem csak állapotokat, hanem azokat a fizikai síkú dolgokat, amik az emberek legtöbbjét érdekli. Mint például párkapcsolat, szerelem, munka, anyagi helyzet, egészségügyi állapotok. Nem csak azt tudja megmutatni, hogy változás jön a kérdező életében, és az milyen hatással lesz rá, hanem azt is elmondja, hogy az a változás konkrétan mi: költözés, utazás, munkahely váltás, válás stb.

Ez mellett természetesen vannak ezeknek a lapoknak is mélyebb, lelki síkú jelentéstartalmai is, most azonban maradjunk a fizikai síkú jelentéstartalmainak egyértelműségén, mert ez az egyik szépsége, az egyik olyan sajátossága, ami miatt minden más jóskártyától különbözik és ami nagyon hasznossá teszi. Rákérdezhetünk épp ezért vele egy-egy konkrét eseményre, annak alakulására, a leghétköznapibb dolgokra is, nem csak a spirituális dolgokra, mert az egész kártya „életszagú”, hogy kicsit furcsán fejezzem ki magam. Az élet fizikai történéseit megjelenítő lapjainak köszönhetően lehetővé teszi ezt számunkra, hogy ilyen eseményekről adjon pontos és egyértelmű információt. Előre jelezhetünk vele természetesen egy évet, vagy évciklust. Sőt megvizsgálhatjuk az év mely évszakaiban mire számíthatunk. Mit hoz a nyár, az ősz, a tél, vagy a tavasz. Vagy, hogy egy bizonyos esemény mennyi időn belül várható 3,6,9, 12 hónapon belül- e, vagy esetleg még később.

Vaszilkó Anita

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor