Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

Milyen időközönként célszerű jósoltatni?

2008. december 26.

Azt már említettem, hogy soha nem döntünk senki helyett. A másik ehhez kapcsolódó dolog az, hogy arra is vigyáznunk kell, hogy azt a képességét se veszítse el senki, hogy a mi megkérdezésünk nélkül döntsön. Képesnek kell maradnia az önálló döntéshozatalra is, nem csak a döntés hozatalra. Nem szabad megengednünk, hogy függővé váljanak emberek a jóslástól, tőlünk. Nélkülünk is kell tudniuk dönteni. Az, ha valaki hetente jóshoz rohangál, és azt is a jóstól akarja megtudni, hogy mikor lenne jobb a hatása a kedvesére, ha a piros, vagy ha a fekete csipke bugyit veszi e fel? Na ez nem egészséges, és nem is jó. Az ilyen személy teljesen elvesztette az önállóságát. Ha pedig mi ezt lehetővé tesszük a számára, akkor mi is segítünk abban, hogy ártson magának. Én soha nem engedtem ezt meg éppen ezért a hozzám járó embereknek. Még ha kecsegtetőnek is tűnik valakinek ez, mint rendszeres anyagi forrás, akkor se tegye meg, ha kérhetem! Ha már a pénz és az ember közül a pénzt választja valaki, akkor komoly baj van, és pályát tévesztett úgy hiszem. Mi segíteni vagyunk. Az embernek, az emberekért. Nem az a dolgunk, hogy ártsunk nekik, sem pedig, hogy segítsük őket abban, hogy ártsanak maguknak. Soha nem áldozható fel egy ember a pénzért! Ugyan ez vonatkozik arra is, aki hetente megkérdezné ugyan azt. Ezt sem szoktam megengedni. Szoktam javasolni, hozzon egy diktafont, felvesszük és hallgassa meg otthon hetente nyugodtan. Nos ezekből is adódóan én azt szoktam mondani, hogy leghamarabb félévente, vagy évente célszerű jósoltatni. Már csak azért is, az előzőekben felsoroltakon kívül, mert mint mondtam, a jelen befolyásolja a jövőt. Fél évnél hamarabb nem túl sok jövőt alakító esemény tud történni. Azon kívül, ha már fél év eltelt, akkor onnantól nézve egy éven belülre, ha megnézzük mi várható, akkor az előző jósláshoz képest már lehet fél évvel későbbig látni, és így lehet benne új információ. Ez alól csak a kivételes döntési helyzetek képeznek „felmentést”. Ezek nem a piros vagy fekete csipke bugyit vegyek-e fel volumenű döntések, és a döntéshelyzetben lévő ember későbbi életére nézve is komolyabb következményekkel, kihatásokkal bírnak. Ilyen lehet például az, ha valaki úgy döntött munkahelyet szeretne változtatni, több lehetősége is van, de szeretné tudni, melyiktől mit várhat. Melyik, az, amelyik hosszú távon is stabil és még a fizetését is megkapja, s ahol semmilyen módon nem csapják be. Azt szeretné választani, amelyik számára a legjobb. Ekkor, ha eljön hozzánk, mi elmondhatjuk, melyik lehetőségtől mit várhat, ő pedig ennek ismeretében könnyebben el tudja dönteni, melyik számára a legmegfelelőbb.

Záró gondolatként hadd mondjam el, hogy a jós is ember, s mint ilyen nem tévedhetetlen.

Azonban kell rendelkeznie annyi önismerettel, hogy tisztában legyen saját képességeivel, korlátjaival. Tudnia kell felismerni és beismerni azt, ha épp nem megfelelő az állapota ahhoz, hogy jósolni kezdjen.

Ezért célszerű a kérdezőt a jóslás elején csak reagálásra kérni, míg mi magunktól meglátjuk, elmondjuk a rá vonatkozó, meghatározó élményeket, eseményeket, dolgokat a jelenjéből esetleg múltjából. Ezzel önmagunkat is tesztelhetjük, rögtön a jóslás elején, és a kérdezőnek is bizonyosságot adunk. Természetesen nem arra gondolok, hogy a kérdező üljön keresztbe tett kézzel, lábbal, némaságba burkolózva és titokzatos mosollyal az arcán ne reagáljon, vagy esetleg direkt félre próbáljon vezetni minket. Mert sajnos ilyen emberrel is találkozhat, aki idegeneknek is jósol. Aki így viselkedik saját magát csapja be első sorban, valószínűleg azért jön, hogy szórakoztasson minket és nem azért, mert segítségre van szüksége. Semelyik jós pedig nem azért van, hogy játszópajtása legyen unatkozó embereknek és nem is vásári mutatványos, hogy a szórakoztatás legyen a feladata. Ezért én reagálást szoktam kérni az emberektől. Nem kérdezek az elején, hanem elmondom, amit én látok, meg várom, míg lereagálja, h igen, vagy nem, és aztán nézem tovább. Amennyiben igenekkel válaszol azokra az információkra, amelyeket az első kirakásnál elmondok neki és látja, hogy az ő életéről beszélnek a lapok, nem pedig valami nagy általánosságokról, akkor és csak akkor megyünk tovább a részletesebb elemzéshez.

Amennyiben az elején már ez nem működik, téves információkat látunk, úgy ne folytassuk a jóslást. Kérjünk inkább elnézést, hogy elraboltuk az idejét és ne menjünk tovább. Hívjuk vissza egy másik időpontra, vagy amennyiben nem várhat, irányítsuk át egy másik általunk hitelesnek ismert kollégához, jóshoz.

Semmi pénzért ne kezdjünk el általános információkkal dobálózni, belemagyarázni, képzelőerőnkre támaszkodva történeteket kreálni, mert ez senkinek sem jó és hosszútávon nem lehet kifizetődő rongálni a saját hitelünket, rombolni az emberek bizalmát, kihasználva őket elvenni a pénzüket, hisz előbb utóbb úgy is kiderül az igazság. Senkinek, semmi pillanatnyi haszonszerzés nem érhet annyit, hogy lejárassa magát és az emberek általánosítása miatt a többi jóst is. Akinek ez megéri az nem jós, hanem csaló, szélhámos, kókler. Sajnos épp elég ilyennel lehet találkozni manapság a magukat jósnak nevezők között is, mint minden más szakmában is természetesen. Tisztelet a kivételnek. Aki azonban már vette a fáradtságot és meghallgatott engem, bízom benne, hogy ha alkalmazza az itt elmondottakat, időt és energiát szán képességei és önmaga fejlesztésére, talán a hiteles és korrekt jósok sokkal kisebb táborát fogja erősíteni.

Vaszilkó Anita

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor