Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

Miről is beszélünk?

2008. december 31.

Jómagam 11 éve gyakorlom a jövőérzékelést. Visszajáró vendégeim tükrében nézve, tapasztalataim alapján hitelesen. Eddig soha, semmilyen formában nem nyilatkoztam meg a nagyközönségnek, eme témában. Nem írogattam internetes oldalakra, magazinok honlapjára, elutasítottam a média felkéréseit, nem adtam fel hirdetést magamról, sőt még névjegykártyákat sem osztogattam. „Jó bornak nem kell cégér” alapon. Ezek nélkül is folyamatosan megtalálnak az emberek, tehát ezt a mondást bizony sok év tapasztalatát alapul véve igazoltnak látom.

Most és itt, még is úgy döntöttem, hogy megosztok néhány gondolatot mindenkivel. Olyan gondolatokat szeretnék közkinccsé tenni, amit a tapasztalataim alapján fontosnak tartok, és amiről általában sehol sem szól a fáma.

Például, hogy mi az igazi értéke számomra a jóslásnak, ami miatt felvállaltam ezt a hivatást, és a vele járó rengeteg felelősséget, vagy éppen az esetleges kellemtelenségeket anno?

Mit adhat az embereknek?- túl azon, hogy a kíváncsiságukat bizonyos kérdésekre vonatkozóan kielégítheti.

Hogy mi is lehet egy jós feladata? Mert távolról sem az, hogy más emberek életébe beleszóljon, javaslatokat, jó tanácsokat osztogatva, mint valami piaci kofa, vagy kotnyeles szomszédasszony. Véleményem szerint senkinek sem feladata más életét élni, irányítani, megváltani pedig lehetetlen. Mindenki csak a saját életét, és saját magát változtathatja meg. A legtöbb olyan ember, aki mások életével ilyen buzgón foglalkozik, az a saját életéért sem vállal felelősséget, hanem abból menekülve, attól elfordul, és helyette mások életét próbálja rendbe tenni, és „segíteni”. Tisztelet a kivételnek! Ezzel együtt azon a véleményen vagyok, hogy mindenki saját magán kellene, hogy segítsen először. Amíg erre nem képes, nem tud értékelhető segítséget nyújtani senki másnak sem. Éppen ezért nem választható külön egy ember spirituális élete a hétköznapitól. Nincs olyan, hogy valaki jellemtelen, zűrös életű, kallódó ember, de közben hiteles jós (mágus, látnok, energetikus stb.).

Akkor viszont mit tehet egy jós? Miért tartozik felelősséggel, és milyen is egy megbízható jós? Kell-e hinni a jósban, vagy a jóslatban magában? Mit várhat el egy ember, egy hiteles jóstól, és mi az, amitől óvakodni érdemes? Milyen veszélyei lehetnek egy kókler jóssal való találkozásnak?

Ezekkel a kérdésekkel általában nem foglalkoznak a médiában, bulvárlapokban megjelenő reklámcikkekben, és nem igazán beszélnek erről az egyes szakemberek sem. Miért? Ez az élet ama örök nagy kérdése, amire mindenki maga lelheti meg a választ.

Vaszilkó Anita

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor