Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

A hiteltelen jóslás veszélyei

2009. március 22.

A legkevesebb baj akkor ér minket, ha hamis információkat kapunk a jövőnket illetőleg, utólag kiderül, hogy semmi nem válik abból valóra, a pénzünket pedig elvesztegettük.

Ennél sokkal komolyabb problémákat is okozhat, egy szakszerűtlen jóslás. Determinálhat, bekorlátozhat, sőt zsákutcába juttathatja életünket, tönkre teheti emberi kapcsolatainkat.

Képzeljük el, hogy egy kókler „jós” állítja kedvesünk hűtlen hozzánk, mi pedig el hisszük neki, hiába bizonygatja kedvesünk az ellenkezőjét, és végül rá megy a kapcsolatunk. Utólag pedig, amikor lejár az idő, amire az adott jóslat vonatkozott, ráébredünk, hogy semmi sem volt igaz.

Már ha ráébredünk egyáltalán. Sok esetben olyan ködös, homályos jóslatokat kapunk az ilyen jósoktól, hogy igazán csak rajtunk múlik, hogy mit magyarázunk bele. Ilyen, és ehhez hasonló kaliberű veszteségek is könnyedén érhetnek bennünket.

Még borzasztóbb az, amikor valaki egy kókler miatt elpocsékolja a fiatalságát. Amint már a könyv előző oldalain, egy történet kapcsán elmondtam, találkoztam olyan hölggyel, aki 18 évesen elment egy „jóshoz”, aki azt jósolta neki, hogy 35 évesen autóbalesetben meghal. A hölgy összeomlott, majd próbált nem gondolni többé a jóslatra. Még is az árnyékként telepedett az életére. Ennek köszönhetően próbált nem szerelembe esni, ha még is beleszeretett valakibe, és viszont szerették, azonnal szakított vele, hogy nehogy gyermeke szülessen, aki később árva lesz, és ne hagyjon maga után özvegy férjet. 40 éves volt, amikor hozzám eltalált. Egyedül, párkapcsolat, és mélyebb emberi kapcsolatok nélkül, teljesen összezavarodottan attól, hogy még él. Hogy nem halt meg 35 évesen, de egészen eddig élni sem mert.

Minden borzalmat felsorolni, amivel találkoztam 11 év alatt, hiteltelen kóklerek jóvoltából, lehetetlenség, de szívből remélem, hogy ez is elég ahhoz, hogy óvatosságra intsen mindenkit.

Vaszilkó Anita

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor