Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

Peter Orban - Ingrid Zinnel: Árnyékok tánca

2009. május 7.

Ebben a könyvben a lelkünk belső területéről van szó, amelyet Jung óta az "árnyékok" birodalmának neveznek. Más kifejezéseket is használnak rá: az elfojtás területe, a tudatalatti, tehát az elszakadt részek, amelyekkel tudatosan nem akarunk többé foglalkozni. A második szó arra utal, hogy ebben a műben az emberi játszmákkal, azokkal a táncokkal ismerkedünk meg, amelyek ennek az árnyékvilágnak a jelenlétéből adódnak. 
A könyv 12 fejezete a tudat 12 területét mutatja be valamennyi szándékával és mélységével. Méghozzá (nem bevallottan) de analógiásan a horoszkóp 12 házának megfelelően. Az egyes fejezetek által átfogott 12 terület: testiség, biztonság (+anyagi javak felhalmozása), mozgékonyság (+kommunikáció, kapcsolatok), meghittség (a belső gyermek), egyéniség (az Egó), szükségszerűség (a tudat, a "könyvtáros" maga), másság (a külvilág bennem), elkötelezettség, értelem (szellemi javak és utak), törvényszerűség, szabadság (és magány), és igazság ( a világ elhalványodása, hazaérkezés).
Nagyon összetett a mondanivaló, valószínüleg többször is el kell olvasni, hogy igazából derengeni kezdjen, miről is van itt szó. Hiszen témái egymás után szólítják meg az ún. vakfoltjainkat, és ezekről nagyon nehéz tudomást venni, azaz a tudatosságba emelni őket. 
Ezek olyan témák és problémák, amelyek fontos szerepet játszanak, de az egyes megjelenési formáik egyeseket jobban, másokat kevésbé érintenek. Lehet, hogy egy problémakör még sohasem jelent meg az életedben, és emiatt azt a következtetést vonod le, hogy neked ehhez semmi közöd.
De az is igaz, hogy e témák bármelyike bármikor keresztezheti utadat és könnyen el lehet képzelni, hogy ilyenkor - mert még sohasem volt vele dolgod -, egyáltalán nem készülsz fel rá. A probléma pedig annál nagyobb, minél felkészületlenebbül ér.
Persze az is elképzelhető, hogy egy probléma csak egyszer jelenik meg, és egy idő múlva ismét eltűnik, miközben egy másikat az egész "röppályádon" magaddal vonszolsz.
Ráadásul egy probléma nem feltétlenül a vázolt problémakörök egyikében lép színre: az is előfordulhat, hogy egy konfliktusban az itt elemzett területek közül kettő vagy három is keveredik egymással.
Ezért különösen azokat a fejezteket figyeljük meg, ahol kapásból tiltakozni kezdünk.
"Hát ez nem is így van! Igen, a többi esetben igazuk van, de ez, na ez nem igaz, főleg nem rám nézve!"
Nos, valószinüleg itt rejlik a "gyenge pontunk", életünk feladata, ill. témája. Ha ilyen szemszögből nézzük a könyv témáit, esetleg még az asztrológiai elemzésben is segítséget nyújthat.Kálmán Eszter

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor