Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

Holisztikus életmód, a mindennapokban

2009. március 11.

A holisztikus szemlélet alapján, minden élőlény szerves része a környezetének, s ezért csak is a környezetével együtt vizsgálható. Hiszen állapota, a környezetével való állandó információ, és energia cserén alapul. Ezért fontos tehát, hogy tágabb környezetünk is ideális legyen, de emellett, hogy a természetért, állat- és növényvilágért megtesszük, amit tudunk, vagy legalább nem vétünk ellenük, nélkülözhetetlen az is, hogy az egyén szűkebb környezete is, valamint önmaga teljességében rendben legyen. Szűkebb környezetünk az otthonunk, a családunk, a munkahelyünk, s kollégáink, és mindazok a helyek, és emberek, akikkel rendszeresen kapcsolatba kerülünk. Ha ezek közül bármelyikre állandó feszültség jellemző, azt ildomos mihamarabb korrigálni, máskülönben tartós jelenléte, lelki-testi megbetegedéshez vezethet.
Sokszor előfordul olyan, hogy magán a körülményen nem tudunk változtatni, mert pl. a munkánkból származó jövedelemre szükségünk van, vagy bizonyos embereket sem tudunk az életünkből kitolni, anyagi, vagy egyéb fizikális okokból kifolyólag. Mit lehet ilyenkor tenni?
A gondolkodásmódunkon, hozzáállásunkon, nézőpontunkon lehet változtatni. Ha önmagunkon belül sikeresen dolgozunk ilyen irányban, az eredmény ugyan olyan sikeres lehet, mintha a tényleges körülményeket változtattunk volna meg. Erre pedig mindannyian, minden körülmények között képesek vagyunk, csupán akarnunk kell!
Az egyén teljessége alatt, testi, lelki, szellemi jólétét értjük. Ha harmóniában vannak egymással, és a környezeti hatások sem okoznak állandó diszharmóniát, feszültséget, akkor bizonyosan garantált az egészség, és a jó közérzet.
Ha azonban bármely irányban felborul a harmónia, akkor számíthatunk problémákra ezen a területen is.
Szellemi jólétünk érdekében fontos, hogy szánjunk időt „szellemi táplálékra” is. Ami annyit jelent, hogy fogalmazzuk meg igényeinket erre vonatkozóan, és tegyünk ennek érdekében. Olvassunk, menjünk moziba, színházba, és olyan emberek közé, baráti körbe, ahol közös szellemi színvonalon, és hasonló irányultsággal tudunk beszélgetni. Az ilyesféle eszmecserék, társalgások, és kis közösségek nagyon meghatározóak lehetnek.
Lelki jólétünk érdekében ugyan ilyen fontos, hogy szánjunk időt feltöltésére, ápolására. Rengeteg mód kínálkozik erre is. Vannak lélekemelő, gyógyító, harmonizáló elfoglaltságok. Ilyen lehet pl. a rendszeres meditáció, vagy csak relaxálás, szín-és fényterápia, aromaterápiás lélekkényeztetés stb. A lényeg az, hogy ebben a tekintetben is ismernünk kell saját igényeinket, hogy mi hat jótékonyan ránk, és szánni kell ezekre is időt, energiát, akár esetenként némi pénzt is.
Végül, de nem utolsó sorban fizikai jólétünkre is érdemes odafigyelni, és rendszeresen karbantartani. Érdemes valamilyen, a személyiségünkkel harmonizáló testmozgást választani, és végezni rendszeresen, legyen ez kocogás, tánc, jóga, vagy egyéb más. Ezen kívül „fűben-fában orvosság" alapon, időnként célzott gyógyteák fogyasztása is segíthet a rendszeres méregtelenítésben.
Erőteljesebb méregtelenítések, lé böjt kúrák is alkalmazhatóak időszakosan, természetesen nagy körültekintéssel, vagy szakértő segítségének irányítása mellett. Ezen kívül minden, ami a testnek jót tesz, szépíti, ápolja, megérdemli, hogy az életünkben helyet, s időt kapjon.
Ezek mellett nagyon fontos az, hogyan, s mivel tápláljuk testünket, ez azonban önmagában is egy egész, külön téma.

Vaszilkó Anita

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor