Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

Élj a mában!

2009. április 14.

Nagy igazság, hogy, aki nem él a jelenben, az nem is él igazán. Az ember elméje azonban zabolátlanul kering, hol a múlt ködébe veszve, hol a jövő képlékeny reménysugarait kergetve.

Egyedül itt, most, a jelen pillanatban nem akar tudatossá válni. Amikor egy bölcs azt mondja Neked, hogy élj a jelenben, mindig az adott pillanatban! Légy tudatos, merülj el, élvezz ki minden egyes adott pillanatot az életedben, hatalmas dolgot kér. Egyben a szabadulásod, boldogságod kulcsát adja kezedbe. Mi balgán olykor olyan kitételeket szabnánk, mielőtt bármilyen transzcendens gyakorlatba kezdenénk, amik túl mutatnak képességeinken. Azokon a képességeinken, amiket éppen azok a bizonyos gyakorlatok fejleszthetnének, amiket odázunk, s restelkedünk komolyan venni.

Ezért, amikor egy Mester azt mondja neked; élj a jelenben, kiteljesítve életed, megnemesítve Isteni magaslatokba emelve lelkedet, mert ez a legfontosabbak egyike, amit tenni érdemes! Az ember bele veti magát a gyakorlásba? Nem. Mielőtt egyáltalán megkísérelné megzabolázni elméjét, s e feladat nehézsége gondolkodtatná el, még az előtt makacsul ellenáll, s az kérdezni; ha valóban van bármiféle Isten, Lélek, vagy bármilyen transzcendens, amiről beszélsz itt nekem, akkor miért nem tudom ezt biztosan én is? Reinkarnáció? Miért nem emlékszem akkor én egyetlen életemre sem? S, ekkor a bölcs Mester mosolyogva feleli Neked; a feladatot az, hogy élj a jelenben, a lehető legteljesebben, koncentrálj a jelen életed, minden egyes pillanatára! Légy az életed minden pillanatában valóban jelen!

Rázod a fejed, és arra gondolsz, szegény, öreg bolond?! De gondolod végig egy pillanatra!

Semmi értelme nem lenne azon lelkendezni, hogy pl.: „valamikor én voltam Erzsébet királyné, vagy azon gyötrődni, hogy esetleg tömeggyilkos, vagy más negatív figura lehettem. Gondoljunk bele mindannyian, hogy jelen életünkben is milyen nehéz a múltbeli megtörtént dolgoktól elvonatkoztatni, és csak, kizárólag a jelenben élni. Hányszor gondolunk fiatalabb korunkban szerzett sebeinkre, ábrándozunk munka közben, - előtt, után, rossz esetben helyette - egy-két boldog óráról, eseményről? Hogyan tudnánk akkor a megszámlálhatatlan előző életbeli emlékeink bűvköréből kiszakadni, és jelen helyzetünkre koncentráltan élni?

Továbbá, ha valaki tudja előre a tíz vizsgakérdést, egészen valószínű, hogy nem tanulja meg szívvel-lélekkel ez egész tananyagot! Mi sem élnénk meg teljes mélységében az életünket, nem törekednénk megszerezni minden lehetséges tapasztalatot, ha tudnánk, hogy mit kellett ebből az életből megtanulnunk, vagy egy-egy eseményből milyen következtetéseket kell levonnunk. Tudnám, de nem élném meg, és értékelném át, én saját akaratomból, hanem olyan lenne, mintha „bemagolnám”. Miközben nem értem, és nem élem meg. Ennek pedig így semmi értelme nem lenne a Lélek tökéletesedése szempontjából. A mi feladatunk, az Itt és Most megélése, a jelenben lévőség állapotában, minden másodpercben. Ám ez nem csak a fejlődésünket biztosítja, sokkal csodálatosabb dolgot is ad nekünk ennél. A jelenlévőség állapota, a meditáció alapállapota is egyben. Az „Én Vagyok” tökéletes tudatos érzése.

A meditáció, pedig azaz állapot, kiterjedés, amiben Lelkünk magasságaiba emelkedve, Isten „ölelését” tapasztalhatjuk meg. Itt, és most, a földön, a testünkben élve is, akár minden pillanatban.

Így tehát a Mester nem balgaságból mondja Neked ugyan azt újra, és újra.

Nem tehet mást, mint mosolyogva ismétli önmagát; Élj a jelenben, minden pillanatban!

Vaszilkó Anita

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor