Hold Ann'i Thaa
parapszichologus, metafizikus, kartyajos
 
Keresés
Vaszilkó Anita – A jóslás és a cigánykártya alkímiája
Megjelent: 2008. november 28.
Vaszilkó Anita - Egy jósnő naplója
Megjelent: 2009. június 4.

Az élet a legnagyobb tanítómester!

2009. április 24.

 

"Életutadon
A benned élő, tanuló lény vezet,
a játékos szellem,
aki
igazi önmagad.


Ne fordulj el
a lehetséges jövőktől,
mielőtt meg nem bizonyosodtál, hogy nincs
mit tanulnod belőlük."
(Richard Bach: Illúziók)

 

Vannak néhányan, akik akár hazájukon belül, akár más országban, de mesterükre találtak egy másik ember, szent, guru, pap, papnő személyében. Akadnak, akiknek a könyvek, írások jelentik a tanítást, s a könyv a tanítómester. Mindkettő épp úgy lehet hasznos, mint hiábavaló is, vagy félrevezető, amennyiben nem használjuk legalább a legalapvetőbb, saját személyünkben lakozó mesterünket, a szellemiségünket, értelmünket, értelmező és megkülönböztető képességünket.

Amíg mi nem ismerjük a bennünk lakó szellemet, addig nem tudjuk ki és hova vezet minket. Önmagunkhoz visz, vagy önmagunktól, önnön valónktól eltávolít bennünket, ami semmiképp sem hasznos. Úgy mondják, „mikor kész a tanítvány, megjelenik a mester.”

Valahogy mi a mestert mindig valami nagy és jelentőségteljes személyiségnek képzeljük el, ami van, hogy valóban úgy van, de mégis azt kell, hogy mondjam: AZ ÉLET A LEGNAGYOBB TANÍTÓMESTER.

Ezért a mindennapjainkban, kapjuk a legtöbb leckét, sokszor idegenektől, néha barátoktól, családtagoktól, egy-egy szituációból, ha megértjük az üzenetét és tanulunk, tudatosodunk belőle. „Az ember előrefelé él és visszafelé érti meg”. Már ha törekszik rá, hogy megértse és hasznosítsa a tapasztalatait. Makrokozmosz-mikrokozmosz; ami fent az van lent, ami kint, az van benn. Idézzük fel életünk egy-egy nagyobb eseményét, akár a múltból, akár a jelenből, és vizsgáljuk meg azt, keressük meg benne a pozitív tanulságokat, vonjuk le a konzekvenciákat.

Egy egész világegyetem lakozik bennünk, minden emberben, és mint kinn, úgy benn is lakik egy tanítómester egy szellemi vezető, bennünk, önmagunkban. Járjuk be a belső világunkat, és mindent megtudunk a kinti világról. Figyelj kicsit befelé, találj rá a belső vezetődre, felsőbb énedre, intuíciódra és az egész világ a tanítómestered lesz. „Ismerd meg önmagad!” Figyelj a belső hangodra! Mindannyian az úton vagyunk valahol, és mindig valamit "keresünk".
Ahogy a külső világ hat ránk, munkálkodik fejlődésünkön, legalább úgy munkálkodik a belső világunk is ugyan ezen. Ha ezt megértjük, s tudatosítjuk, akkor már is megtettük az első lépést. Már is közelebb jutottunk ahhoz, hogy önmagunk segítőjeként teremthessünk magunknak tudatos, boldogabb életet.

 

“Nem az a mester, aki megtanít valamire, hanem aki megihleti a tanítványt, hogy legjobb tudását latba vetve fölfedezze azt, amit már addig is tudott.”
(Paulo Coelho)

 

Vaszilkó Anita

  Anita  
   
     
  Menü  
   
     
  Névnapok  
 
Ahmed, Benk?, Dániel, Godó, Gotfrid, Henrik, Hiláriusz, Honorátusz, Honóriusz, Illés, Izidor, Sámuel, Stefánia, Szidor